- opracowanie dokumentacji dla projektu „Punkty turystyczne”,
- opracowanie dokumentacji technicznej i koncepcji ścieżek rowerowych na terenie gmin: Raków i Daleszyce,
- opracowanie i wydanie informatora, promocja tradycji regionu „Ocalmy od zapomnienia – tradycyjne produkty i umiejętności”,
- opracowanie studium wykonalności turystycznego, wykorzystanie Rezerwatu „Białe Ługi” – przejście przez „Białe Ługi”.
Zgromadzeni uczestnicy mogli wziąć udział w warsztatach kwiatów z bibuły, malowania drewnianych mateczek oraz wyszywania.
Dużym powodzeniem cieszyły się produkty lokalne oferowane do degustacji typu: dzionie, gęś pieczona z Rakowa, zupa pokrzywowa. Oprócz tego serwowane były pączki ziemniaczane, sadloki, pasta borowikowa, gołąbki z kaszy gryczanej, chleb ze smalcem, kugiel oraz inne smakołyki.
Atrakcyjny występ artystyczny przygotował zespół młodzieżowy „Kryształki” z Daleszyc.
Konferencja zakończyła się poczęstunkiem przygotowanym ze lokalnych specjałów i zaproszeniem do aktywnej współpracy przynoszącej wymierne efekty.
Agnieszka Zwierzyńska
Centrum Kultury Fizycznej
i Rozwoju Lokalnego w Rakowie
Galeria zdjęć:
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ![]() | |
![]() | ||
![]() | ||