Zachęcam właścicieli gospodarstw agroturystycznych z terenu gminy Raków do udziału w bezpłatnym szkoleniu organizowanym przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach.
Szkolenie pn. „Żywienie w oparciu o kuchnię regionalną i produkt lokalny” realizowane jest w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków i dla powiatu kieleckiego odbędzie się w dniach – 4-6 marca 2014 r. – w Hotelu "Stodółka", Ćmińsk, ul. Świętokrzyska 89, k/Miedzianej Góry. Szkolenia mają charakter stacjonarny i trwają 3 dni - 22 godziny zajęć w formie wykładów. Beneficjenci otrzymają materiały szkoleniowe, zaświadczenia o ukończeniu szkolenia, pełne wyżywienie i zakwaterowanie. Dojazd na szkolenia na własny koszt.
Rekrutacja trwa od 10 do 17 lutego 2014 roku. Ilość miejsc na szkolenia ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń! Formularz rekrutacyjny oraz regulamin rekrutacji do pobrania tutaj.
Szkolenia mają na celu nabycie wiedzy z zakresu zasad organizacji i funkcjonowania kuchni regionalnej opartej na tradycyjnych smakach oraz mechanizmów jej skutecznej promocji i reklamy. Szkolenia skierowane są do prowadzących gospodarstwa agroturystyczne i gastronomię (restauratorów) z powiatu sandomierskiego, opatowskiego, ostrowieckiego i kieleckiego (z wyłączeniem miast: Kielce i Ostrowiec Świętokrzyski), zainteresowanych udoskonaleniem oferty żywieniowej opartej na kuchni regionalnej lub uruchomieniem działalności z tego zakresu.
za www.sodr.pl
Dariusz Jóźwik